Sök kandidatprogrammet i Fastighetsföretagande!

Är du eller någon du känner sugen på vidareutveckling eller vill ta nästa steg i karriären? Då vill vi på CFFF slå ett slag för Malmö universitets treåriga kandidatprogram i Fastighetsföretagande. För den som vill börja studera i höst är 15 april sista ansökningsdag.

– Fastighetsbranschen och den här utbildningen är båda spännande och ligger i tiden. Utbildningen är relevant för alla som är intresserad av mänskliga relationer och vill vara med och utveckla samhället, både nu och i framtiden. Fastighetsbeståndet står för en väldigt stor del av svensk ekonomi, vilket ger ett ansvar men samtidigt goda möjligheter att vara med och påverka, säger Ann-Charlotte Lyvall, ansvarig för programmet i Fastighetsföretagande på Malmö universitet.

Fastighetsbranschen är bred och komplex. Efter examen öppnar sig möjligheter att till exempel arbeta med förvaltning, utveckling eller uthyrning av fastigheter. Eller varför inte med, fastighetsekonomi, fastighetsteknik, Facility management eller fastighetstransaktioner? Uppdragen kan lika gärna finnas inom privata företag som inom offentlig sektor och antingen handla om att arbeta med kommersiella fastigheter eller med privatbostäder. 

Under utbildningens tre år utbildas studenterna i fastighetsvetenskap; ett tvärvetenskapligt ämne som för samman kunskaper från teknik, ekonomi, juridik samt beteende- och samhällsvetenskap. 

De teoretiska studierna kombineras med olika former av möten och samtal med den lokala fastighetsbranschen, via bland annat frukostmöten, studiebesök och gästföreläsningar. Dessutom finns ett specialdesignat mentorprogram.

Ann-Charlotte Lyvall, programansvarig Fastighetsföretagande Malmö universitet

– En stor möjlighet till utveckling för våra studenter är vårt mentorprogram, som vi erbjuder alla som går tredje läsåret. De som deltar i programmet möter sin mentor åtta gånger, för samtal om personlig utveckling och för att få hjälp att skapa en större förståelse för de egna möjligheterna i branschen. Många av våra före detta studenter intygar att de haft stor nytta av mentorprogrammet, förklarar Ann-Charlotte Lyvall.

Fakta

Låter det intressant? Titta i så fall in på antagning.se där du kan läsa mer och göra din ansökan. Senast den 15 april måste ansökan vara inne. 

Vill du läsa mer om utbildningen och vad före detta studenter tycker? Då hittar du mer information här

Har du frågor? Kontakta Ann-Charlotte Lyvall eller 040 – 665 77 46

På LTH finns program med fastighetsinriktning här:

Stefan Olander, docent LTH

Har du frågor? Kontakta Stefan Olander  eller  046-222 74 20

/Lotta Solding